Все по-вероятно изглежда Пари Сен Жермен да продаде рекордната си покупка Неймар. Причината е, че френският шампион си осигури услугите на играч, който ще има сходни с функциите на бразилеца в състава за новия сезон. 

Става въпрос за Пабло Сарабия, който идва от Севиля. Днес офанзивният футболист подписа договора си с парижани. За него бяха платени 19.5 млн. евро, а обвързването му с шампиона в Лига 1 е за следващите пет години. 

Годишната заплата на испанеца ще е малко под 5 млн. евро. Ако той се окаже адекватна алтернатива на Неймар, това ще е истински удар за ПСЖ, защото за бразилеца бяха платени 222 млн. евро на Барселона, а заплатата му е 36 млн. евро на сезон. 

В Севиля също потриват доволно ръце от сделката. Андалусийците го взеха от Хетафе през 2016 г. за 600 хил. евро, а сега го продават с 19 млн. повече на един от европейските грандове. 

Според френските медии, този трансфер отваря широко вратата за продажбата на Неймар на Барселона. Преговорите въръвят от известно време, но сега вече могат да бъдат форсирани, след като беше намерен негов заместник.