Само преди няколко седмици изглеждаше, че съвсем скоро предстои завръщането на Неймар в Барселона, след като бразилецът обяви пред ръководството на Пари Сен Жермен, че не иска да остава повече там. Но операцията не просто не е лесна за осъществяване, но и дори изглежда пред провал, твърди вестник "Спорт". 

Според изданието, вече са изчерпани всички възможности за преговори чрез посредници и медиатори, които бяха използвани до момента. От техните контакти стана ясно, че цената на южноамериканеца е 300 млн. евро, докато каталунците са склонни само на бартер, което разминава драстично позициите на двата клуба. 

Така разговорите забуксуваха много сериозно и ако няма скорошно "размътване на блатото", трансферът ще пропадне окончателно. Източниците на изданието твърдят, че единствената възможност за осъществяване на сделка е, ако лично президентът на Барса Хосеп Мария Бартомеу се ангажира с директни разговори с колегите си от Пари Сен Жермен. 

Това би изглеждало като обикновена задача при всеки два други клуба, но не и между каталунците и французите. Причината е, че те са в студена война от няколко години и отношенията между тях са крайно обтегнати. Затова подобен жест от Бартомеу би бил приет като протегната ръка за помирение и би дал тласък на трансфера. Засега обаче няма индикации за такъв негов ход.