Френският шампион Пари Сен Жермен показа уязвимост още във втория си мач от Лига 1 за новия сезон. Момчетата на Томас Тухел изненадващо преклониха глави пред Рен в гостуването в Бретан и паднаха с 1:2. 

При това парижани водеха в резултата, но допуснаха пълен обрат и си тръгнаха разочаровани за столицата. Това беше втори техен мач в първенството и общо трети от официалния старт на сезона без най-скъпата им покупка в историята Неймар и вече се видяха пропукванията в предни позиции. 

Единсон Кавани откри резултата в 36-та минута, но точно преди почивката Мбайе Нианг изравни, а малко след подновяването на играта Ромен дел Кастийо обля с леден душ фаворитите и впоследствие това се оказа достатъчно за трите точки. 

Мачът започна с натиск за ПСЖ, като Единсон Кавани имаше шансове в самото начало, а най-големия пропуск направи в 14-та минута, когато стреля с глава след едно центриране, но тресна лявата греда. Впоследствие Анхел ди Мария, Тома Мюние, Хуан Бернат и Килиан Мбапе направиха пропуски. 

Този натиск даде резултат в 36-та минута, когато защитата на Рен допусна ужасяваща грешка и топката се озова на крака на Кавани на празна врата и той откри резултата. Малко след това Килиан Мбапе можеше да удвои и да сложи точка на спора, но направи огромен пропуск. 

Точно преди почивката обаче дойде леденият душ. Тогава Амари Траоре пусна страхотен пас за Мбайе Нианг пред наказателното поле, той изстреля истински куршум, който се озова в мрежата и резултатът стана равен, при който дойде и краят на полувремето. 

А малко след подновяването на играта последва и второ кроше, което доведе до тежък нокдаун. Едуардо Камавинга центрира пред вратарското поле и там Ромен дел Кастийо с глава прониза мрежата, за да направи обрата пълен. 

Последваха две опасности пред вратата на ПСЖ, като Мбайе Нианг в 55-та минута пропиля страхотен шанс, а в 64-та минута Жереми Желен дори тресна и гредата. В последните минути гостите тръгнаха мощно напред и изтърваха куп положения, най-вече чрез Мбапе и Кавани и в крайна сметка до ново попадение не падна. Така ПСЖ стъпи накриво още във 2-ия кръг и даде заявка за проблеми напред, ако продължи в същия дух.