Феновете на Реал Мадрид все по-силно желаят уволнението на наставника на "белите" Зинедин Зидан. Дори да бъде преждевременно отстранен обаче, треньорът няма да страда дълго.

Според информация на Sport, ако собственикът на „Кралския клуб” Флорентино Перес пожелае да уволни Зизу преди края на договора му, то обезщетението на французина ще бъде 80 млн евро.

През март Зидан подписа с Реал Мадрид, като срокът на договора е 3 години и половина. Единственият вариант споменатата сума да бъде намалена, е Зидан сам да се съгласи да му бъдат изплатени заплатите само до края на този сезон. 

По този начин обаче той ще трябва да се откаже от парите, които има да получава за следващите две години от контракта си.

Въпреки че Реал Мадрид се намира на трета позиция в Ла Лига, само на две точки от водача Севиля, „белите” не правят мечтания си старт на сезона.

След загубата с 3:0 от ПСЖ в груповата фаза на ШЛ, ситуацията в отбора е сложна и Зизу е принуден да работи под натиск, а босът на Реал Мадрид се слави с ниския си праг на търпимост и способността да плаща високи суми, тъй че испанецът няма да се двоуми дълго, ако реши да освободи треньора.