Отборът на Барселона едва ли ще се опитва да прави опити да привлече капитана на Арсенал Пиер-Емерик Аубамеанг, след като основен приоритет за нападението на тима са Лаутаро Мартинес от Интер и Неймар от Пари Сен Герман. „Каталунците“ проявяваха интерес към габонския национал и се смяташе, че вероятно ще отправят оферта за него в края на сезона, но това сега изглежда малко вероятно, тъй като фокусът им се е насочил другаде.

„The Express“ съобщава, че „каталунците“ биха предпочели да вземат доста по-младия Мартинес или да се опитат да си върнат Неймар. 22-годишният Мартинес е вкарал 16 гола във всички турнири за Интер през този сезон и се очертава като един от най-ярките таланти в европейския футбол, отбелязвайки също девет гола в 17 участия за Аржентина след дебюта си през 2018 година.

Неймар също си остава възможност, след като той напусна Барса за ПСЖ през 2017 година. Оттогава бразилецът е вкарал 69 гола в 80 мача за парижани, но се смята, че е готов да се завърне в Испания, а Барселона се интересува сериозно от това да си го върне. Още повече, че днес „ESPN“ излезе с новината, че бразилецът ще може да напусне Пари Сен Жермен през следващия трансферен прозорец.

Интересът на Барселона към Мартинес и Неймар може обаче да не изключи възможността Аубамеянг да напусне Арсенал през лятото. Ако се стигне до привличането на някой от двамата в Барселота, то „нерадзурите“ или парижани ще се обърнат към северен Лондон, за да си осигурят услугите именно на Обамеянг.

Договор на габонеца с Арсенал изтича през 2021 година и клубът се бори да договори нова сделка, тъй като нападателят иска заплата от около 300 000 паунда седмично. „Артилеристите“ отчаяно искат да задържат 30-годишния си капитан, който е вкарал 61 гола в 96 мача за клуба от пристигането си от Борусия Дортмунд през 2017 година.