Бразилската звезда Неймар настоя, че не е напуснал Барселона за Пари Сен Жермен, за да играе в Лига Европа. ПСЖ контролират собствената си съдба благодарение на вдъхновената от Ней победа с 3:1 над Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“ в средата на седмицата.

ПСЖ, Юнайтед и РБ Лайпциг са с равен брой точки - по девет след пет мача, като френските шампиони, които стигнаха до финала през миналия сезон, се нуждаят само от равенство срещу Истанбул Башакшехир през следващата седмица, за да си осигурят преминаване напред.

16 снимки

„Ето защо казах, че трябва да променим отношението си, иначе можем да забравим за мечтата си в Шампионската лига“, каза пред „Eleven Sports“.

„Но ние се променихме. И днес в мечтатани има повече живот. Разбира се, никога не съм бил елиминиран в Шампионската лига [групова фаза] или съм играл в Лига Европа. Това никога не ми е минавало през ума и никога не е било добре. Когато дойдат тези трудни моменти, мога да се развивам и да поема отговорностите си. Не дойдох тук, за да играя в Лига Европа. Винаги съм се чувствал лидер, тъй като на 17 години, никога не ми е трябвало да имам лента на ръкана си, за да се чувствам така. Днес съм основна фигура в ПСЖ“, продължи бразилецът.

„Всичко, което мога да направя на терена, оказва влияние върху съотборниците ми и това, което искам, е да им помогна, да дам най-доброто от себе си. Аз съм много досаден човек на терена, но също така съм готов да приема критики за себе си. Не съм недосегаем. Всички се борят за едно и също нещо. Много съм щастлив, че мога да помогна на съотборниците си“, сподели още Неймар.

След дебюта си в Шампионската лига през 2013 година, само Кристиано Роналдо (79), Роберт Левандовски (60) и Лионел Меси (59) имат повече голове в състезанието от Неймар (38).