Пари Сен Жермен записа първа победа в Шампионска лига, след като разгроми гостуващия тим на Цървена звезда с 6:1. В центъра на вниманието за пореден път бе Неймар, който реализира хеттрик и по този начин изравни Кака като бразилеца   с най-много попадение в Шампионска лига – 30.

След поражението с 2:3 от Ливърпул в първия си двубой, парижани бяха решени да се реваншират на своите фенове и го направиха по запомнящ се начин. От него най-потърпевш бе бившият вратар на Лудогорец Милан Борян, който трябваше да извади шест пъти топката от вратата си, а головете дори можеха да бъдат повече. ПСЖ правеше каквото си иска по терена със сръбския гранд като освен Неймар, голове вкараха още Единсон Кавани, Анхел Ди Мария и Килиан Мбапе. Бившият германски национал Марко Марин реализира почетния гол за Звезда.

От самото начало ПСЖ наложи своето темпо като в първите минути пропуски направи Килиан Мбапе. В 20-ата минута резултатът бе открит след перфектно изпълнение от пряк свободен удар на Неймар, който изпрати топката в левия ъгъл. Само 2 минути по-късно отново Неймар реализира втори гол. Кавани открадна топката след тъч, подаде я към Неймар, който комбинира с Мбапе. Французинът моментално върна към бразилеца, който пък засече от въздуха за 2:0.

В следващите минути Кавани и Неймар бяха близо до трети гол, но стреляха извън очертанията на вратата. Третият гол обаче не се забави много – в 37-ата минута след грешка в отбраната на сърбите Кавани взе топката, мина великолепно през трима и успя да стреля.  След рикошет в крака на Милош Дегенек топката влетя във вратата.

Мбапе обаче така и не стигаше до гол като в 39-ата минута от прекрасна позиция стреля над вратата. Само че атаките на домакините просто нямаха край. В 41-ата Тома Муние центрира страхотно с външен фалц, а Ди Мария само леко докосна топката, колкото да заблуди Борян и топката да попадне отново във вратата му.

В добавеното време Неймар започна направо да се подиграва на сръбските бранители с финтове в наказателното поле, но за щастие на Звезда почивката дойде при 4:0.

На почивката сърбите извършиха две смени, но това не промени особено случващото се на терена. Все пак ПСЖ намали темпото и следващото попадение дойде „чак” в 70-ата минута. Кавани получи прехвърлящ пас, оцени бързо ситуацията и с едно докосване намери Мбапе, който от близко разстояние най-сетне се разписа.

4 минути по-късно Звезда все пак получи шанс да се усмихне след почетен гол от звездата си Марко Марин. Бившият национал на Германия получи пас от Лоренцо Ебечилио, поведе си топката и реализира с изстрел по диагонала.

Мачът се доиграваше, но Неймар нямаше намерение да спира. В 81-ата минута бразилската суперзвезда отново се разписа от пряк свободен удар, а реакцията на Борян бе красноречива, тъй като вратарят вдигна безпомощно ръце.

Резултатът можеше да стане и 7:1, но реферите не зачетоха гол на Кавани заради засада, която бе доста спорна. И до самия край ПСЖ продължи да атакува, но все пак головата сметка спря на 6.

Така парижани вече имат 3 точки. Цървена звезда остава на последно място с една точка след хикса 0:0 у дома срещу Наполи.