Отборът на Пари Сен Жермен постигна разгромна победа с 5:0 срещу Галатасарай във финалния си мач от група А на Шампионската лига. В същото време Реал Мадрид също завърши с успех - с 3:1 при гостуването на белгийския Брюж. 

35 снимки

След бавно начало на срещата момчетата на Томас Тухел намериха пътя към вратата на турския съперник в 32-та минута. След извеждащ пас на Неймар Мбапе пусна топката на останалия на празна врата Мауро Икарди, който не сбърка за 1:0. Само 4 минути по-късно Пабло Сарабия беше изведен от Неймар и не сгреши за 2:0. 

В началото на втората част Неймар и Мбапе превзеха напълно светлината на прожекторите. Първо французинът асистира на Неймар за 3:0 в 46-та минута, преди бразилската звезда да му върне услигата в 63-та минута. Така резултатът набъбна на 4:0. 

Шест минути преди края на срещата Мбапе беше съборен в наказателното поле, а Единсон Кавани беше точен от 11 метра за крайното 5:0. 

В другият двубой от групата Реал надви Брюж с 3:1. Гостите откриха резултата чрез Родриго в 53-та минута, но само 2 минути по-късно Ханс Ванакен изравни за белгийците. 

В 64-та минута Винисиус Жуниор отново даде аванс на "Белия балет" с добавка от няколко метра преди Лука Модрич да отбележи от около 20 метра в последната минута на срещата за крайното 3:1. 

Така ПСЖ завършва групата като победител с 16 точки в актива си. Реал, от своя страна, остава втори с 11 точки.