Реал Мадрид и Пари Сен Жермен направиха изключително добър мач за гледане, завършвайки 2:2 в пети мач от група „А” на Шампионската лига. Равенството прави така, че парижани вече имат 13 точки актив, което е с пет повече от Реал, който остава втори с осем пункта, след като и двата отбора продължават вече със сигурност напред в най-добрия европейски клубен турнир.

Карим Бензема даде два гола преднина на „лос меренгес”, след като се разписа в 17-ата и 79-ата минута, но в рамките на 133 секунди ПСЖ изравни резултата на „Сантиаго Бернабеу” в рамките на само 133 секунди чрез Килиан Мбапе (81’) и Пабло Сарабия (83’). Срещата бе изпълнена с редица вълнуващи нападения, спорни решения, греди, отменени дузпи от ВАР, како и червени картони, а лошата новина от срещата е, че десният бек на ПСЖ Тома Мюние контузи звездата на Реал Мадрид Еден Азар през второто полувреме.

Зинедин Зидан подреди своите в постройка 4-3-3. В средата на терена застанаха Кроос, Каземиро и Феде Валверде, а атаката бе водена от Карим Бензема, който беше подпомаган от Иско и Еден Азар.

Томас Тухел предпочете да не стартира с Неймар, а триото в атака беше изградено от Анхел Ди Мария, Мауро Икарди и Килиан Мбапе. На вратата за гостите застана бившият страж на Реал – Кейлор Навас.


РЕАЛ МАДРИД – ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН 2:2

1:0 Карим Бензема (17')

2:0 Карим Бензема (79')

2:1 Килиан Мбапе (81')

2:2 Пабло Сарабия (83')


Срещата в дъждовния Мадрид стартира с две скоростни нападение от гостите, които не доведоха до удар, посока вратата на Тибо Куртоа, а в четвъртата минута Рамос засече от ъглов удар с глава, но прати топката неточно. В деветата минута крайният бранител на ПСЖ - Хуан Бернат, центрира добре отляво топката за Мауро Икарди. Аржентинският стрелец изпревари Рафаел Варан и стреля с десния крак, но ужасно неточно.

В 12-ата минута пък Килиан Мбапе бе изведен добре вдясно и центрира топката към Мауро Икарди, но нападателят отскочи малко по-рано от необходимото и ударът му с глава не бе достатъчно акуратен, за да сплаши Куртоа. Четвърт час след началото на мача Томас Кроос залъга прекрасно Идриса Гей пред дъгата и отправи мощен удар към вратата на Навас, но топката отлетя над напречната греда на костариканския вратар на ПСЖ.

Домакините създадоха страхотно нападение в 17-ата минута и откриха резултата. Тогава Еден Азар направи страхотен рейд по дължината на терена в средата на терена и опази топката от Маркиньо. Веднага пусна вдясно за Феде Валверде, който продължи за Карвахал, а той му върна мигновен пас. Последва центриране от Валверде и удар на Тони Кроос, който срещна гредата на Навас, но топката се върна в Бензема и той отблизо откри резултата – 1:0.

Натискът на Реал Мадрид придобиваше все по-сериозни мащаби след гола, а в 26-ата минута Кейлор Навас трябваше да прави грандиозно спасяване след удар на Кроос. Германският халф получи успоредно топката от Карим Бензема и стреля, но с чудесен плонж Навас изби встрани. Последва разбъркване в наказателното поле на парижани, а топката стигна вляво за Марсело, който стреля от воле с левия крак, но много неточно.

Последваха нови възможности пред Тибо Куртоа, който на два пъти се намеси след изстрели на Мбапе. В 36-ата минута парижани създадоха красива атака, а Ди Мария изведе Мбапе зад гърба на Карвахал отляво. Младият нападател стреля, но Куртоа с една ръка изби в корнер, след който не последва нищо опасно за Реал Мадрид. В 40-ата минута Каземиро намери добра позиция за стрелба, но Маркиньо сложи тялото си на пътя на топката и я прати в ъглов удар. Миг преди това Навас трябваше да спасява удар на Дани Карвахал.
 
Иначе след изпълнения корнер бе видян Марсело, който стреля, а Навас не се намеси убедитлно, след като не задържа топката, но за негов шанс наблизо не се намира играч в бяло, за да последва добавка. В 42-ата минута Мауро Икарди бе изведен феноменално към вратата на Тибо Куртоа и изпревари белгийския страж, който събори нападателя в наказателното поле. Реферът мигновено показа червен картон на стража, но след намесата на ВАР съдията видя, че има нарушение на Идриса Гана Гей срещу Марсело в началото на атаката и червеният картон бе отменен, както и последвалата дузпа.
На почивката Томас Тухел прецени да смени Идриса Гей и на негово място се появи бразилската суперзвезда - Неймар. Втората част стартира стихийно за Реал Мадрид. Левият бек Марсело центрира феноменално топката между вратаря и защитата на ПСЖ за Бензема, който засече диагонално, но ударът му бе париран от Кейлор Навас. Феде Валверде и Кроос комбинираха стилно пред границата на наказателното поле на своите гости, а германецът отправи силен удар, но топката профуча край десния страничен стълб на Навас в 58-ата минута. Миг по-късно и Иско имаше шанс да удвои резултата, но Навас се намеси отново добре.

В 61-ата минута Еден Азар набра сериозна скорост отляво и проби в наказателното поле на ПСЖ и достави топката за Рафаел Варан, но Марко Верати се метна на шпагат, който се оказа достатъчен да спре удар към вратата на своя тим. В 64-ата минута Тома Мюние влезе много грубо в краката на Еден Азар и звездата на Реал трябваше да напусне терена с контузия. На негово място влезе Гарет Бейл, който бе освиркан мощно от целия стадион след всичките случки, които станаха с него и Мадрид в последните дни и седмици.

В 79-ата минута резервата Лука Модрич центрира към дъгата на наказателното поле към Иско, който много хитро отклони вляво към Марсело. Той центрира мигновено към  Бензема, който бе оставен непокрит от Кимпембе и с глава удвои своя, както и този на Реал Мадрид, актив в срещата.

ПСЖ върна експресно един гол, след като капитанът Серхио Рамос сбърка кошмарно аматьорски вляво на отбраната си. Тома Мюние открадна топката и центрира в наказателното поле, където Рафаел Варан с доста странно отиграване прати топката към плонжиралия вече Тибо Куртоа. Получи се рикошет, от който най-съобразителен се оказа Мбапе, за да намали – 2:1. 

Импулсът в играта на Пари Сен Жермен доведе до бърз втори гол. В 81-ата минута Бернат отляво центрира за Неймар, който пропусна топката хитро за Пабло Сарабия, а той с левия крак прати топката в горния ляв ъгъл на Куртоа – 2:2.

Реал побърза да отговори и това можеше да стане в 84-ата минута, когато Иско обстрелва вратата на Навас, но той изби вдясно за Родриго. Младата бразилска звезда на „кралския клуб” реши да стреля вместо да комбинира с непокрития Бензема и топката отиде далеч, далеч край вратата на ПСЖ. Реал Мадрид бе изключително близо пак да излезе напред в резултата в 87-ата минута. Тогава Рафаел Варан бе намерен след центриране от ъглов удар и стреля с глава, но топката прелетя стряскащо близо край десния страничен стълб на френската врата.

Велик шанс имаше за ПСЖ в добавеното време, когато Анхел Ди Мария пусна вдясно за Килиан Мбапе. Нападателят стреля от малък ъгъл, но неточно и топката се оплете в мрежата на Реал, но от външната страна. В последната минута от добавеното време Гарет Бейл стреля мощно от свободен удар, ала топката се отби в левия страничен стълб на Кейлор Навас.


Стартовите състави на двата отбора:

Реал Мадрид: Тибо Куртоа – Дани Карвахал, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Марсело – Тони Кроос, Каземиро, Федерико Валверде – Еден Азар, Карим Бензема, Иско

Треньор: Зинедин Зидан

Пари Сен Жермен: Кейлор Навас – Тома Мюние, Тиаго Силва, Преснел Кимпембе, Хуан Бернат – Марко Верати, Маркиньос, Идриса Гана Гей – Анхел Ди Мария, Мауро Икарди, Килиан Мбапе

Треньор: Томас Тухел

Съдия: Артур Соареш Диаш (Португалия)

Стадион: "Сантиаго Бернабеу" (Мадрид)