Вратарят на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Буфон защити реномето си на един от безупречните джентълмени във футбола, като се изказа изключително ласкаво за атакуващата мощ на Ливърпул преди тазвечершният решителен сблъсък между двата състава от група С на Шампионската лига.

И четирите отбора в групата – Наполи, Ливърпул, ПСЖ и Цървена звезда – са вместени в рамките на 2 точки, което значи, че всяка пропусната възможност оттук нататък може да бъде фатална. Ливърпул и през миналия сезон, и през настоящия разчита основно на триото си в атака лицето на Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане. До този момент през сезона тримата са вкарали 19 от общо всичките 31 гола на „червените” през сезона.

„Ливърпул са много силен отбор. Аз с особено внимание се вглеждам в техните нападатели”, сподели ветеранът Буфон пред „Мирър”.

„Със Салах, Мане и Фирмино те разполагат с толкова много бързина, толкова много креативност, а на всичкото отгоре всеки от тях е огромна заплаха за противниковата врата.”

„През кариерата ми винаги съм искал да се тествам срещу най-добрите. Към момента не бих могъл да се сетя за други отбори в Европа, които имат по-добро атакуващо трио от това на Ливърпул”, завърши Буфон.