Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич заяви, че ясната цел на отбора е да вземе леко предимство при утрешното си домакинство на Пари Сен Жермен в първия мач от полуфиналния сблъсък между двата състава в Шампионската лига. Реваншът ще се играе в Париж на 7 май.

"Нашата ясна цел е да вземем леко предимство утре. Трябва да работим здраво за 180 минути, за да изпълним голямата си мечта. В момента изглежда, че Пари Сен Жермен е в пика си за сезона и има само една загуба през 2024 година. Направиха добри резултати, а ние ще трябва да покажем по-добро представяне от това в Дортмунд", коментира Терзич на пресконференцията преди първия двубой с френския гранд.

"Не сме доволни от мача, който изиграхме в Париж в груповата фаза. Не създадохме много шансове за гол. Определено това, което направихме не беше достатъчно. Във втория мач ситуацията беше напълно различна. Научихме си урока от първата среща. Уверени сме и смятаме да го покажем утре и през следващата седмица в Париж", продължи Терзич.

"Рами Бенсебайни и Жюлиен Дюранвил определено са аут за двубоя. Марсел Забицер и Дониел Мален участваха в тренировката вчера. Предполагаме, че момчетата ще бъдат на разположение за утре. Марсел се чувства по-добре и се нуждаем от добрата му форма, която демонстрираше преди да се разболее", добави наставникът на Борусия Дортмунд.

Капитанът на германския тим Емре Джан, който също участва в пресконференцията, заяви по повод звездата на Пари Сен Жермен: "Килиан Мбапе вероятно е най-добрият играч в света. Разбира се, че се подготвяме да му се противопоставим, но също и на останалите футболисти на противника." / БТА