Въпреки милиардите инвестиции в отбора, Пари Сен Жермен продължава да е плах в Шампионската лига и всяка година да става за срам с обратите, които допуска. След конфузното отпадане от Манчестър Юнайтед на 1/8-финалите тази година, преля чашата на търпението и на феновете. 

Те нападнаха остро звездите на парижани и ги обвиниха в липса на кураж. Те се чувстват засегнати, че заради липсата на смелост у играчите, отново любимият им отбор е станал за смях в цяла Европа, както беше преди две години, когато падна с 1:6 от Барселона на същия етап и въпреки победата с 4:0 в първия мач, отпадна. 

"Вече веднъж изстрадахме исторически срам от почти същите участници преди две години срещу Барселона. И ето ни отново, ние и нашият ПСЖ сме пак посмешището на цяла Европа. За вярната подкрепа и нестихващ ентусиазъм по трибуните, вие отново ни се отблагодарявате със срам и презрение."

"Ние, феновете на Пари Сен Жермен, оставаме винаги лоялни към клуба. И ние, същите тези фенове, заслужаваме нещо повече от една дузина нещастни златотърсачи, които се интересуват само от парите си, отколкото да защитават клубната емблема."

"Ние не приемаме повече да петните цветовете на фланелката и да срамите нас и града ни с жалкото си поведение. Не искаме да провокираме омраза с тази декларация, но искаме от вас или да си купите та**ци, или да се шиб**е веднъж завинаги", написаха гневните привърженици на парижани след поредния срам, който им се наложи да изживеят.