Лионел Меси беше подложен на още критики след разочароващото отпадане на ПСЖ от Шампионската лига от Байерн Мюнхен. Въпреки че Филип Лам признава, че победителят от Световната купа показа проблясъци в реванша от осминафиналите, той не беше впечатлен от цялостното му представяне и сподели, че не предлага голяма заплаха в последната третина на терена.

"Лионел Меси също показа класата си на моменти в Мюнхен. Но уменията му се използват без цел или посока. Индивидуалностите в ПСЖ просто не знаят как да вкарат гол заедно и как да допринесат за това. Меси беше безпомощен и отчаян", сподели Лам.

Лам също изрази убеждението си, че Килиан Мбапе се е представил по-слабо, като добави: "В Мюнхен той просто чакаше топката да падне в краката му. Нямам представа как кариерата на Мбапе трябва да процъфтява в Париж".

"ПСЖ може да ви натъжи. В Мюнхен не видяхте нищо от класата, която този отбор всъщност трябва да има, благодарение на изключителните си играчи. Те бяха пълно разочарование, от една страна. От друга страна, не беше изненада, защото през цялото време се случва ПСЖ да отпадне рано от Шампионската лига", завърши бившият футболист на Байерн Мюнхен.

Байерн победи с общ резултат 3:0, за да срещне Манчестър Сити на четвъртфиналната фаза. Очаква се поражението да бъде катализатор за лятната промяна в ПСЖ. Бъдещето на Меси остава несигурно, като се смята, че нападателят обмисля завръщане в Барселона. Интер Маями на Дейвид Бекъм и саудитският Ал-Хилал също са свързвани с трансфер на Меси, но шефът на ПСЖ Кристопър Галтие настоя, че нападателят е щастлив във френската столица.