Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини бе много разочарован от изплъзнатата победа над ПСЖ. Все пак италианският специалист трябва да бъде много горд с възпитаниците си, които показаха на Европа, че всички трябва да се съобразяват с тях.

71 снимки

"Най-много съжалявам, че бяхме толкова близо и мислехме, че ще направим нещо невероятно. Все пак остава радостта от постигнатото до момента в Шампионската лига. Ние постоянно се развиваме и играем като равни с най-добрите отбори в Европа. Мога само да благодаря на момчетата за всичко, което направиха този сезон. Разочаровани сме, защото бяхме толкова близо. Но съперникът разполага с някои от най-добрите играчи в света. Мбапе и Неймар в един момент дадоха импулс на отбора си. Можеше да ни вкарат и по-рано и тогава щеше да е по-добре. Да получим гол в добавеното време боли повече. Направихме всичко възможно в края на един труден и изтощителен период от мачове, така че мога само да благодаря на отбора", заяви Гасперини.

"Шампионската лига е много специален турнир. Спомням си думите на Жозе Моуриньо, който преди време бе казал, че това е турнирът на детайлите. Детайлите правят разликата, когато мачовете са толкова равностойни. Въпреки всичко, водехме до 90-ата минута. Знам, че сме добре подготвени за статични положения. Берат Джимшити пропусна добра възможност, а можехме да се справим по-добре при една-две контраатаки, но отново се видя, че детайлите са толкова важни", допълни италианският специалист