Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Луи Саха счита, че Пари Сен Жермен има едно съществено предимство спрямо „червените дяволи” преди утрешния първи 1/8-финален мач между тях в Шампионската лига. Според французина присъствието на Килиан Мбапе в редиците на парижани може сериозно да наклони везните в тяхна полза.

За временния мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер това ще бъде треньорски дебют за „червените дяволи” в ШЛ, а работата, която той свърши след пристигането си, определено повиши шансовете на английския гранд за продължаване в следващата фаза. Тимът демонстрира много силна форма напоследък, като все още няма поражение под ръководството на норвежеца.

От друга страна ПСЖ има да се оправя с редица контузии на важни играчи като Единсон Кавани, Неймар и Тома Мюние. Тримата със сигурност пропускат първия мач, като Неймар ще се завърне чак към края на март. Въпреки проблемите с фитнеса, които измъчват и Марко Верати, Саха вярва в силите на ПСЖ главно заради убийствената форма на Мбапе.

„ПСЖ има известно предимство, защото те не спират да прогресират”, коментира Саха. „Те разполагат с играч като Мбапе, който не може да бъде спрян.”

„Ман Юнайтед са страхотен клуб с качествени играчи. ПСЖ са солидни, защото треньорът им внесе повече стабилност между защитата и атаката. Той лесно може да променя системата на игра, много е умен, а на всичкото отгоре има страхотна комуникация със състава. Неговият треньорски щаб също е силен и може лесно да разгадае философията на съперника. Видяхме Тухел да променя игровата система няколко пъти в рамките на един мач.”

„ПСЖ еволюира доста. Те още не са направили крачка към следващото ниво в Шампионската лига, но с малки стъпки могат да стигнат до финала. Преди им липсваха някои елементи: точната информация, атмосферата, балансът, реакцията спрямо това, което не може да бъде предвидено. Треньорът трябваше да се справи с тези неща, докато предоставя място и увереност на играчите, докато защитата винаги внимава. В Шампионската лига е нужно да постигнеш различен тип баланс”, добави Саха.