Очакваният с огромен интерес сблъсък в Шампионска лига между отборите на Арсенал и Пари Сен Жермен ще загуби сериозна част от блясъка си. Това се дължи на ситуацията в двата тима, които имат куп контузени футболисти.

Срещата на „Емиратс” ще пропуснат десет играчи на двата тима.

Освен проблеми с контузени състезатели, в състава на Пари Сен Жермен имат и дисциплинарни такива. Нападателят на тима Усман Дембеле бе изваден от групата след скандал с наставника Луис Енрике и изобщо не отпътува за Лондон.

Нападателят Гонсало Рамос е аут от сметките заради дългосрочна травма. Колегата му в предни позиции Марко Асенсио попадна в групата, но най-вероятно на него няма да се разчита, след като пропусна последния мач на ПСЖ във Франция.

Люка Ернандес и Кимпембе, заедно с Джанлуиджи Доанарума също не бяха на разположение на Луис Енрике в последните двубои. Вратарят и Нуно Мендеш обаче отпътуваха с тима за английската столица.

В същото време Арсенал ще бъде без Мартин Йодегор, Олександър Зинченков, Микел Мерино, Киърън Тиърни и Такехиро Томиасу. Бен Уайт и Рикардо Калафиори ще висят за мача до последния момент.