По всичко изглежда, че Ливърпул ще се раздели с една от звездите си през лятото. Става дума за Садио Мане. Самият футболист отвори вратата си за напускане, след като обяви, че ще говори за бъдещето си след финала в Шампионската лига. Договорът му с „червените” изтича през следващото лято.

Привличането на 30-годишния сенегалец е основен приоритет за Байерн Мюнхен. Смята, че на „Алианц Арена” са постигнали сериозен пробив в преговорите с него.

Запитан какво е бъдещето му Мане отговори по следния начин: "Ще отговоря на този въпрос след финала на Шампионска лига, изчакайте дотогава!"

Към момента плановете на германския шампион са през следващия сезон нападението на отбора да бъде водено от Роберт Левандовски и Садио Мане, твърди Bild. Мане на крилото, а полякът на върха на нападението. Байерн остава твърд в намерението си да не се раздели със своя голмайстор, а иска му осигури сенегалеца за партньор в атака.

От „Алианц Арена” са готови да платят 30 млн. евро за Мане, като се смята, че от Ливърпул ще искат около 50 млн. евро.

Сериозен интерес към Садио Мане има и от ПСЖ, като битката за подписа на африканеца ще е между френския първенец и Байерн. Счита се, че на този етап предимството е за мюнхенския гранд, тъй като желанието на крилото е да играе за германския хегемон.

Привличането на Мане на „Алианц Арена” до голяма степен ще означава край на кариерата на Серж Гнабри в тима. Офанзивният футболист има договор за още един сезон и вече отказа да го поднови.