Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе се изказа ласкаво за Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед. На двата отбора им предстои сблъсък от Шампионската лига довечера, а в Gong.bg ще може да проследите развоя на срешата на живо. 

"Той се върна назад и към отбелязаната от английския национал дузпа, която класира “червените дяволи” напред в турнира при последата среща помежду им.

“Когато изпълняваш дузпа в такава ситуация, няма значение колко много си се упражнявал на тренировъчното игрище. Важна е увереността, а Рашфорд е играч, който играе с толкова голямо самочувствие. Той е сред най-опасните нападтели в Англия. Пол Погба е споменавал колко специален е Рашфорд, а той не говори често за играчи по подобен начин. Да се бориш с проблем като детската бедност е едно от най-важните неща, които някой може да направи. Затова имам пълно уважение към стореното от него и опитите му да направи истинска промяна. Наистина мисля, че е изискване за играчите да използват своята позиция, за да направят разликата в света. Дадено ни е толкова много и е важно да върнем нещо в замяна”, заяви Мбапе пред “Мирър”.

Голмайсторът говори и за голямата цел на ПСЖ - трофея в ШЛ. През миналата кампания парижани бяха на косъм да вдигнат трофея, но във финала не успяха да преодолеят Байерн Мюнхен, губейки с 0:1. 

“Това, което се случи в предишните сезони, вече не е важно. Този клуб има ясната амбиция да спечели Шампионската лига. Миналата кампания бяхме близо, но за нас това вече не е достатъчно. Имаме някои от най-добрите играчи в Европа и целта е ясна"". 

"Дори не сме се замисляли за слабостта на Юнайтед в защита. Знаем, че те са отбор, който разполага с доста добри играчи и трябва да се отнесем към мача с уважение. Тяхната форма във Висшата лига няма значение за този мач. Шампионската лига е различна. Те имат футболисти, които могат да наранят всеки тим и ние трябва да сме подготвени за тях”, допълни той.