Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе заяви, че неговият хеттрик снощи при 5:0 над Брюж в Шампионската лига е бил заявка за титулярно място. 20-годишният французин стана едва четвъртият футболист в историята на турнира, който се появява като смяна и бележи три гола в един мач.

Още преди срещата наставникът на парижани Томас Тухел ясно заяви, че Мбапе не е готов за пълни 90 минути и спази обещанието си да дозира изявите на таланта, който наскоро се завърна след лечение на контузия.

„Вярно е, че исках да стартирам мача. Даже си мислех, че така ще стане”, коментира нападателят. „Треньорът взе своето решение и ти си длъжен да го приемеш. Исках да вляза и да покажа, че ще е им е трудно без мен.”

„Докато отсъствах, други футболисти играха много добре. Аз искам да се боря за мястото си и да помагам на отбора колкото се може повече.”

„Футболът е страст, обожавам го. Минаха 2 месеца, в които не можех да играя. Беше болезнено, но сега се чувствам късметлия, че отново мога да бъда на терена. Разбира се, желанието ми е да играя във всички срещи, да си върна ритъма и отново да бележа голове”, добави Мбапе.