Вратарят на Милан Майк Менян се изказа ласкаво за колегата си в Пари Сен Жермен Джанлуиджи Донарума, но призна, че не знае как ще бъде посрещнат бившият страж на “росонерите” на “Джузепе Меаца” в утрешния сблъсък между двата тима в Шампионската лига.

“Не знам какво да кажа. Тук има много горещи фенове, така че посрещането може да е по-особено. Мисля, че Донарума е отличен вратар, който започна сезона добре. Става въпрос за вратар от топкласа, което си личи във всеки негов мач. ПСЖ са силен отбор, но същото се отнася и за нас. Трябва да приложим на терена това, което знаем. Ще бъдем домакини и е необходимо да дадем всичко от себе си. Работим, за да реагираме и да си възвърнем нашето ниво. Искаме да се справим добре в следващите ни три мача. Трябва да преоткрием нашите увереност и решителност.

В момента няма място за емоции. Нужно е да дадем най-доброто от себе си и да играем като Милан. Емоциите са излишни, трябва да покажем нашия футбол. Дали съм новият Ибрахимович в съблекалнята? Аз съм Майк, а Ибра си е Ибра. Аз съм лидер по природа и давам най-доброто от себе си. Загубихме Ибра, който беше лидер, но разполагаме и с други такива. Имам голямо уважение към него, но миналото си е минало. Нов договор? Харесва ми да бъда тук, но все още не сме започнали преговори, защото не мисля, че моментът е подходящ нито за мен, нито за клуба”, коментира Менян на пресконференцията си преди мача.