Пари Сен Жермен не допусна изненада и спечели с 2:0 гостуването на Истанбул Басакшехир във втория си мач от груповата фаза на Шампионската лига. И двата гола вкара Мойс Кийн (64, 79). Победата на парижани бе помрачена от контузията на Неймар, който напусна терена още в 20-ата минута, след като получи травма в бедрото. 

Още в 5-ата минута Неймар се разходи между защитата на Истанбул ББ и Мехмет Топал бе принуден да го спре с цената на нарушение. Анхел Ди Мария внесе напрежение в наказателното поле с центрирането си, но бранител на домакините изби с глава. Три минути по-късно и Мбапе показа силата на своя дрибъл отляво, но ударът му бе право в ръцете на вратаря Мерт Гюнок.

Турският шампион стигна до първия си удар в 10-ата минута чрез Кахведжъ, но топката премина покрай вратата на Кейлор Навас.

Най-добрата ситуация за гол до момента бе в 16-ата минута. Грешка на Неймар в половината на домакините позволи на Кривели да организира бърза контраатака, при която топката стигна до капитана Вишка и ударът му мина опасно близо до лявата греда на Навас. Парижани отвърнаха с шут на Ди Мария от границата на наказателното поле, но точността изневери и на него.   

51 снимки

В 20-ата минута сериозни грижи налегнаха треньора на ПСЖ Томас Тухел. Звездата Неймар поиска медицинска помощ на тъчлинията и се наложи бедрото му да бъде превързано.  Бразилецът се върна на терена, но след минута даде знак, че не може да продължи и поиска смяна. Тя се забави няколко минути, докато Пабло Сарабия се подготви за влизането си и за малко ПСЖ да получи гол. Тупалката на Рафаел запали ръкавиците на Навас, но опасността беше предотвратена. 

В рамките само на няколко секунди в 37-ата минута двата отбора си размениха по един неточен удар отдалеч чрез Мбапе и Вишка. Френският национал не спря да тормози бранителите на Истанбул ББ и често бе спиран с нарушения.

ПСЖ стигна до най-добрата си голова възможност още в първата минута след почивката. Мбапе пусна хитро топката на точката на дузпата към връхлитащия на скорост Сарабия, но испанецът като че ли се уплаши от шпагата на защитник на домакините и отправи твърде неточен удар. 

Страхотна контраатака на турския тим в 57-ата минута едва не доведе до откриване на резултата, но Навас се намеси и запази вратата си суха.

Логичното се случи в 64-ата минута, когато Мойс Кийн бе забравен пред вратарското поле и с лекота засече центриране отляво за 0:1.

Домакините можеха бързо да изравнят, но Дениз Тюрюк не успя да преодолее Навас. 

Класата си каза думата и в 79-ата минута отново Мойс Кийн бе в прегръдките на съотборниците си. Той овладя подаване в наказателното поле с гръб към вратата, обърна се и от въздуха прати топката за втори път във вратата на Истанбул ББ.

В последните минути Килиан Мбапе пропусна да се разпише на два пъти, веднъж и резервата Рафиня опита късмета си, но Мерт Гюнок отрази удара му.

Домакините бяха близо до дебютното си попадение в Шампионска лига, но късметът не бе на тяхна страна в добавеното време на мача. 

ИСТАНБУЛ ББ - ПСЖ 0:2

0:1 Мойс Кийн (64)

0:2 Мойс Кийн (79)

Истанбул ББ: Мерт Гюнок – Рафаел, Шкъртел, Епуреану, Болиньоли – Беркай Йозкан, Мехмет Топал, Ихван Джан Кахведжъ – Вишка, Кривели, Дениз Тюрюк

Треньор Окан Бурук

ПСЖ: Навас – Курзава, Кимпембе, Данило, Флоренци – Маркиньос, Ерера – Неймар (25 - Сарабия), Ди Мария – Мбапе, Кийн

Треньор Томас Тухел

Съдия Андреас Екберг (Швеция)

Жълти картони: Кривели (3, И), Епуреану (49, И), Мехмет Топал (56, И)