Френският шампион Пари Сен Жермен изигра феноменален мач, нанасяйки брутален шамар по Реал Мадрид, побеждавайки го с 3:0 на старта на груповата фаза в Шампионската лига. Парижанският клуб показа страхотна игра във френската столица и не остави абсолютно никакви шансове за тима на Зинедин Зидан, като разликата в класата в изминалите 90 минути бе наистина огромна.

С два гола на бившия футболист на Реал – Анхел ди Мария, ПСЖ се оттегли на почивката, а в самия край на мача Тома Мюние отбеляза третия гол в срещата след брутална комбинация с другия краен защитник в тима Хуан Бернат.

„Лос меренгес” не показа абсолютно никакви футболни аргументи в хода на срещата, след като бе надигран от всяко едно естество от своя съперник. Безспорен факт е, че Зинедин Зидан не можеше да разчита на Лука Модрич, Иско, Серхио Рамос, Марсело и Марко Асенсио, ала Томас Тухел бе лишен от възможността да използва Килиан Мбапе и Неймар. В хода на мача пък два гола за "лос бланкос" бяха отменени, и то правилно, след като Гарет Бейл игра с ръка, след което отбеляза шеметен гол. През втората част пък Лука Йович попречи на бранител на ПСЖ да се прибере по-бързо и да покрие Бензема, който вкара гол, но сръбската резерва за "белия балет" бе зад линията на защитата.

В другия мач от група А, изигран по-рано през деня Брюж и Галатасарай направиха нулево равенство в Беглия.

Томас Тухел подреди своите в схема 4-3-3, като на вратата започна бившият страж на Реал Мадирд - Кейлор Навас. Мауро Икарди бе централен нападател и аржентинският стрелец беше подпомаган от Пабло Сарабия и Анхел ди Мария. С капитанската лента тимът изведе Тиаго Силва.

Зинедин Зидан също излезе в схема 4-3-3, а пред карето в защита застанаха Каземиро и Тони Кроос. Триото пред тях бе от Еден Азар, Хамес Родригес и Гарет Бейл, а нападението се водеше от Карим Бензема. Това бе и първи мач за Еден Азар за Реал Мадрид, в който най-скъпата лятна покупка на Реал започна от първата минута.

Срещата в развитие можете да следите тук:

Още в първата минута домакините имаха претенция за дузпа, след като Сарабия центрира топката отляво, а тя се отби в разпънатата дясна ръка на Ферлан Менди. Ударът бе от близка дистанция, а реферът Антъни Тейлър дори не отиде да погледне ВАР и играта продължи. Миг по-късно Гей извърши нарушение срещу Тони Кроос, а Мауро Икарди взе топката и можеше да отбележи, но съдията маркира нарушение.

В осмата минута "лос меренгес" състави много скоростно нападение отдясно, след като Тони Кроос подаде топката на Гарет Бейл. Уелсецът набави нужната скорост, за да преодолее с лекота Бернат. Последва остро центриране към Бензема, но Кейлор Навас излезе и улови топката преди бившият му съотборник от Реал да отбележи гол.

Още в 13-ата минута парижани успяха да открият резултата, след като Хуан Бернат и Мауро Икарди комбинираха впечатляващо отляво. Испанецът пусна успоредно за Ди Мария, който с левия крак прониза Куртоа – 1:0. Бившият футболист на Реал Мадрид се израдва бурно след гола си, което разгневи почитателите на "белия балет". "Кралския клуб" можеше да отговори веднага на вкарания гол. Еден Азар бе намерен фронтално срещу вратата на Навас и отправи мощен удар с десния крак, но за съжаление на белгиеца топката премина край левия страничен стълб на парижани.

В 19-ата минута Хамес и Бензема си подадоха два добри паса, а колумбиецът отправи удар от трудна позиция, за да прати топката високо-високо над напречната греда на Навас. В 32-ата минута Гарет Бейл имаше добра възможност да изравни от пряк свободен удар, но топката прелетя плашещо близо над напречната греад на Навас.

В 33-ата минута пък ПСЖ наказа за втори път Реал, а за втори път това го стори Анхел ди Мария. Идриса Гана Гей свърши страхотна работа пред наказателното поле на "лос меренгес" и пусна пас за Ди Мария. Аржентинецът отправи безпощаден удар в левия ъгъл на Куртоа, за да направи 2:0. В 35-ата минута пък Гарет Бейл вкара изключителен гол, след като я овладя от въздух и с десния крак прехвърли Навас. Топката влезе шеметно във вратата на костариканеца, но след намесата на ВАР се видя, че кълбото се е ударило в ръката на Бейл. Реферът Антъни Тейлър прегледа ситуацията и редовно отмени гола.

Малко преди края на полувремето Мауро Икарди бе намерен в наказателното поле на мадридчани. Той овладя, завъртя се и стреля с левия крак, но през цялото време Рафаел Варан бе "на гърба му", за да може и накрая да блокира пътя на топката. В първата минута от двете добавено време Гарет Бейл стреля много силно от границата на наказателното поле, но топката премина на 30-40 сантиметра от левия страничен стълб на Навас.

След точно час игра Ди Мария имаше шанс да оформи своя хеттрик. Отбраната на Реал Мадрид пак се провали, а топката бе подадена вляво, където непокрит бе Ди Мария. Аржентинецът предпочете да преодолее технично Куртоа, копвайки топката, вместо да отправи силен удар, а тя прелетя над гредата.

Две по-късно Куртоа извади страхотен късмет, след като ударът на Сарабия по чудо премина край страничния стълб на белгийския страж. Секунди след това Ди Мария нахлу отляво и подаде остро в наказателното поле. В 76-ата минута Карим Бензема отбеляза попадение във вратата на ПСЖ, но за втори път гол на Реал бе отменен, тъй като в градежа на атаката резервата Лука Йович попречи на бранител на французините да се намеси по-добре и така се стигна до гола на Бензема. Десет минути преди края на редовното време Бензема се бе вклинил между Мюние и Тиаго Силва. Нападателят и капитан на Реал стреля с глава, но встрани от вратата.

В добавеното време на мача крайните бранители на Пари Сен Жермен – Тома Мюние и Хуан Бернат, направиха за смях всички в Реал със страхотно разиграване. Ди Мария пусна топката зад отбраната на Реал към Мюние, който подаде вляво за Бернат. Испанецът можеше да бие, но вместо това я върна за белгиеца, който с добър удар направи 3:0.

Във вторите мачове Пари Сен Жермен ще лети до Истанбул за дуел с Галатасарай, докато Реал Мадрид ще посрещне на „Сантиаго Бернабеу” Клуб Брюж.

66 снимки


ПСЖ (4-3-3): Кейлор Навас – Хуан Бернат, Тиаго Силва, Преснел Кимпембе, Тома Мюние – Маркиньос, Марко Верати, Гана Гей – Анхел Ди Мария, Мауро Икарди, Пабло Сарабия

Треньор: Томас Тухел

Реал Мадрид: (4-3-3): Тибо Куртоа – Даниел Карвахал, Едер Милитао, Рафаел Варан, Ферлан Менди – Каземиро, Тони Кроос, Хамес Родригес - Еден Азар, Гарет Бейл – Карим Бензема

Треньор: Зинедин Зидан

Съдия: Антъни Тейлър (Англия)

ПСЖ Реал Мадрид

източник: uefa.com