Наполи и Пари Сен Жермен стигнаха до второ реми, сега 1:1, помежду си в завързаната група С на Шампионската лига. Двубоят им във френската столица преди две седмици също завърши наравно, само че 2:2.

Така тази група продължава да бъде изключително оспорвата, като Наполи и Ливърпул с по 6 точки са на челните две места, ПСЖ има 5, а Цървена звезда е с 4 - два кръга преди края на борбата в групата.

Първото полувреме предложи много предпазлив и затворен футболи и от двата отбора.

Вратарите почти нямаха работа и полувремето клонеше към нулево равенство.

Наполи - ПСЖ 1:1

източник: Gulliver/GettyImages

В единствената добавена минута към редовните 45 обаче Килиан Мбапе слезе по лявото крило дълбоко в наказателното поле на Наполи, направи серия от финтове и и след това намери Хуан Бернат, който бе на позицията на централния нападател. Испанецът реализира първия си гол в Шампионската лига с екипа на парижани, а фактът, че то дойде в 5 секунди след изтичането на добавената минута подразни неаполитанците, като Марко Фабиан си изкара жълт картон.

Неаполитанците очаквано вдигнаха оборотите през второто полувреме, в стремежа си да изравнят резултата. Действията започнаха да се развиват все повече в половината на френския шампион.

Заредиха се положения пред вратата на Джанлуиджи Буфон, който бе принуден да спясава големи опасности след удари на Инсиние и Мертенс. После Керер спаси вратата на ПСЖ, а Мертенс стреля от упор над вратата.

Пари Сен Жермен оцеля в тази серия от положения между 50-ата и 55-ата минута.

В 62-ата минута Кайехон попадна в сандвич между Буфон и Тиаго Силва и реферът посочи бялата точка.

Лоренцо Инсиние безкмпромисен и матира  Буфон с удар в ъгъла – 1:1.

След изравнителния гол Анчелоти отново дръпна своите назад.

Томас Тухел пък реши да включи от резервната скамейка Единсон Кавани в 76-ата минута.

Равенството изглеждаше малко по-добро за италианците в завързаната група с Ливърпул и Цървена звезда. И то бе фиксирано, а пък и заслужено с оглед на показанато: Наполи - ПСЖ 1:1. 

Ливърпул се изгуби в звездната белградска вечер (видео)