Френският шампион Пари Сен Жермен получи добри новини часове преди дуела с Ливърпул от Шампионската лига. Парижани проведоха последната си тренировка преди схватката с добро настроение, а към тима се присъединиха Неймар и Килиан Мбапе.

Офанзивните футболисти на френския гигант получиха травми по време на паузата за национални отбори, като гледаха от трибуните успеха на своите срещу Тулуза с 1:0 в събота. Двамата са под въпрос за мача с мърсисайдци, но са провели пълноценна тренировка този вторник.

Неймар имаше проблеми с десния адуктур, след като бе заменен в контролата на Бразилия с Камерун на стадиона на МК Донс, докато Мбапе си нарани рамото в контролата на Франция с Холандия.

Преди успеха на ПСЖ през уикенда, наставникът Томас Тухел довери, че не е сигурен дали дуото ще се завърне в акция за парижани за ШЛ, но се надява те да се възстановят за срещата от група С.

Мачът в сряда се явява крайъгълен камък за оформянето на групата в Шампионска лига, като една точка разделя двата тима при оставащи само две срещи. Само успех в сряда ще остави ПСЖ в битката за излизане от групата, докато в другата среща от групата Наполи ще мери сили с Цървена звезда в Италия.