От Пари Сен Жермен ще държат в шах и свои, и чужди по отношение здравословното състояние на двете си най-големи звезди Неймар и Мбапе.

От медицинския щаб излязоха със заключения за травмите на нападателите, които те получиха в контролите на своите национални отбори Бразилия и Франция във вторник вечерта.

Самият Неймар каза след мача с Камерун /1:0/, че травмата му не е толкова страшна, но от ПСЖ съобщават за разтежение в адукторите.

Що се отнася до проблемът на Мбапе, той е потвърден: „Контузия на дясното рамо“.

От ПСЖ не се ангажират със срок на възстановяване на двамата и дали ще бъдат готови за решителния мач в ШЛ срещу Ливърпул на 28 ноември в Париж. От клуба заявяват само, че двамата ще бъдат държани под наблюдение в следващите 48 часа, за да се прецени „клиничната еволюция“ на травмите им.

Принципно травмата на Неймар би трябвало да го извади от строя за мача с мърсисайдци, защото този род разгежения изискват около две седмици за възстановяване, коментират специалистите.

Преди това, в събота, шампионите на Франция приемат Тулуза в първенството, но предвид огромното им превъзходство и аванс пред останалите, присъствието в състава на двете звезди не е толкова наложително.