Неймар отпадна от сметките за сблъсъка на Пари Сен Жермен от група на Шампионската лига с Ред Бул Лайпциг във вторник поради мускулна травма на адуктора, съобщиха от пресслужбата на парижани.

ПСЖ заяви в медицински бюлетин в понеделник, че бразилецът „изпитва болка в слабините след завръщането от ангажимента си с националния отбор и ще се подложи на по-голямо лечение през следващите няколко дни преди да поднови пълноценни тренировки“. Най-скъпоструващият футболист в света вкара за Бразилия при успеха над Уругвай с 4:1 в световна квалификация миналия четвъртък, изигравайки 90 минути в мача, като игра и при нулевото равенство с Колумбия предишния уикенд.

Той не взе участие за ПСЖ при победата над Анже с 2:1 в Лига миналия петък – двубой, който бе пропуснат и от Лионел Меси. Аржентинецът трябва да се завърне срещу Лайпциг на „Парк де Пренс“, като френският гранд ще се опита да затвърди успеха си над Манчестър Сити с 2:0 миналия месец. Междувременно, Неймар ще се надява да се възстанови навреме за двубоя с Марсилия следващия уикенд. „Приоритет е винаги здравето на футболистите. Ней има малък проблем, който се надяваме, че ще го остави извън терените само за няколко дни“, каза наставникът на ПСЖ Маурисио Почетино.

Независимо от контузията, Неймар взе участие в тренировката в понеделник, за разлика от Мауро Икарди, който отсъстваше заради това, което Почетино нарече „лични причини“. ПСЖ няма да може да разчита на наказания Анхел Ди Мария, както и на дуото Леандро Паредес и Серхио Рамос за срещата с германците. „Те са супер отбор с някои от най-добрите атакуващи футболисти в света. Може би ще трябва да играем със седем човека в защита“, каза с усмивка американският треньор на Лайпциг Джеси Марш. „Биковете“ в момента са на дъното на група А без точка, докато ПСЖ и Брюж са с по четири пункта, а Манчестър Сити с три преди гостуването си в Белгия във вторник вечер.