Поражението 2:3 на Пари Сен-Жермен от  Барселона в първия мач от четвъртфиналите на Шампионската лига предизвика много критики във Франция, насочени както към подреждането на състава и цялостното представяне на парижани, така и за безобразната игра на отделни звезди, начело с капитана Мбапе.

Френският нападател обеща в навечерието на мача, че „няма да се крие срещу Барса“, думи, които не потвърди, след като изигра доста посредствен мач. Той бе обезвреден от Кунде и подсигуряващия го Араухо, и така не наклони везните в полза на отбора си.

Спортният в. L'Équipe оцени с невзрачна тройка представянето на капитана на френския отбор, по-ниска е само на Белардо от съотборниците му. „Няма нужда да се заблуждаваме: нападателят на ПСЖ се очакваше с нетърпение и той се провали. Имаше сили, но не донесе много с пробивите си, не успя да пробие маркировката на съперника. 

Срещу двойката Кунде-Араухо той често избягваше дрибъла в полза на подаването, без много вдъхновение. В крайна сметка той не беше много опасен и не наклони везните, въпреки че участва в попадението на Дембеле в 48-ата минута“, подчертава вестникът. 

Припомнят се напрегнатите отношения между треньора Луис Енрике и Мбапе, който играе последен сезон с екипа на парижани, преди да се премести на "Бернабеу" през лятото. Все пак няма подхвърляния за евентуален тих бойкот на звездата спрямо испанеца.

Според бившия капитан на Англия и Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд Мбапе изобщо не е играл срещу Барса.

„ПСЖ не е аут, но те трябва да бъдат много по-добра версия на себе си в следващия мач“, каза бившият английски национал пред TNT Sports. 

„Най-добрият играч в света според мен е Мбапе - той не игра и когато не играе, ПСЖ не получава резултата“, категоричен в оценката си беше Рио.

""Телеграф