Старши треньорът на Пари Сен Жермен Томас Тухел смята, че Реал Мадрид винаги е фаворит да спечели трофея в Шампионска лига.

Тухел записа рекорд начело на отбора, след снощния успех с 4:1 над Сент Етиен в мач от петия кръг в Лига 1. Наставникът се превърна в първия треньор на парижани в историята им, който има успех в първите си пет двубоя в първенството. ПСЖ се превърна в първия френски отбор, който отбелязва поне по три гола във всеки един свои мач от първите пет през сезона.

„Този сезон в Шампионска лига? Толкова много неща могат да се случат…Шампионска лига не е само тактическо състезание, това е състезание на поколения. Реал Мадрид има поколение, което знае как да спечели големите мачове, как да се противопостави на натиска, на който е подложен. Ако работим всеки ден, трябва да сме подготвени за големите мачове. Ако не се съсредоточим достатъчно върху важните мачове, които ще дойдат през февруари, ще страдаме. Сега трябва да се съсредоточим върху мачовете в груповата фаза. Имаме малък състав и се надявам да нямаме контузени играчи. Реал Мадрид бе почти елиминиран на четвъртфиналите, също така и на полуфиналите, а в крайна сметка спечели турнира. Важен е и късметът. През миналия сезон ПСЖ завърши първи в своята група и игра с Реал Мадрид, Байерн спечели групата и игра с Бешикташ“, сподели Тухел в интервю за „L'Equipe“.

„Реал Мадрид има опит в големите мачове и винаги е фаворит в Шампионска лига. Отново и отново, те знаят, че в крайна сметка може да спечели отново трофея“, добави специалистът.

„Има няколко фаворита в Шампионска лига и Ливърпул е един от тях. Във футбола за мен е най-трудно, когато има неща, които нямат обяснение. Един ден постигате голяма победа, която ви позволява да наберете скорост. Трябва да сме наясно, че сме длъжни да се изправим и след загубите, които са неизбежни в играта. Реал Мадрид ни показа как се прави. Това е много, много важно, за да бъде изпитани в такива събития. Ние трябва да променим начина си на мислене. Ние сме ПСЖ – отбор с големи играчи и предизвикателството пред нас е много голямо. В Шампионска лига се сблъскват отбори с много големи успехи и трябва да вървим стъпка по стъпка“, продължи германецът.

„Бях изненадан, че от Пари Сен Жермен се свързаха с мен в началото на 2018 година. Казах им: „Сигурни ли сте? Сигурни ли сте, че ме познавате добре? Сигурни ли сте, че ме искате за треньор?“. Имах контакти и с Байерн, но офертата им дойде твърде късно. Вече бях взел решение да се присъединя към проекта на ПСЖ. Изборът ми след Борусия Дортмунд беше много ясен. Трябваше да се възползвам от възможността, която се откри пред мен да натрупам опит в чужбина.“

„Трансферният пазат е все по-сложен, с различни крайни дати в зависимост от всяка една страна. За клуб като нас играчите са по-скъпи. Когато се обадим, става много трудно. Аз не се притеснявам от факта, че на някои позиции ни липсват футболисти.“

„За мен в Пари Сен Жермен всичко се промени през лятото на 2017 година, когато клубът привлече Неймар и Мбапе. Пари Сен Жермен разполага с най-добрата атака в Европа. Визията на ПСЖ се промени.“

„Лига 1 е много трудна надпревара. Всяка седмица ние трупаме опит, който ни е много полезен. Сега не мислим кога ще станем шампиони“, каза още Томас Тухел.