Старши треньорът на Пари Сен Жермен Томас Тухел не планира да удължава договора си с клуба и може да потърси ново предизвикателство, когато контрактът му изтече през следващото лято, твърди „Le Parisien“. Миналият сезон Тухел успя да спечели всички домашни купи, като достигна и до финала на Шампионската лига, където обаче загуби от Байерн Мюнхен.

Настоящата кампания обаче не започна добре за парижани, като стартираха с две последователни поражения в Лига 1, но успяха с осем победи от следващите 10 мача да излязат начело в класирането.

В Шампионската лига те имаха подобно разочароващо начало, след като имаха само три точки след три мача, но скорошните победи над РБ Лайпциг и Манчестър Юнайтед ги поставиха на лидерското място в групата. За да се класират за 1/8-финалите им е нужна една точка последния мач срещу Истанбул Башакшехир.

Настоящият договор на Тухел с парижкия гранд изтича в края на юни следващата година и се съобщава, че той очаква да напусне клуба дотогава, тъй като не планира да договаря удължаването му.

По-рано тази година спортният директор Леонардо гарантира, че Тухел ще остане старши треньор през този сезон, но според информациите отношенията им са се влошили, особено след като германецът отправи упреци към него заради трансферите в клуба.

Тухел не е впечатлен от „климата“ около него и се твърди, че вече е започнал преговори с три водещи европейски клуба, които обаче остават неназовани.

Бившият наставник на Борусия Дортмунд изведе ПСЖ до общо шест трофея в четири различни турнира за две години и половина в клуба.