Още от преди няколко месеца Барселона има ясна трансферна цел в лицето на Адриен Рабио, съобщава „Mundo Deportivo“. Френският играч е много атрактивен и предизвика вниманието на топ отборите в Европа.

23-годишният футболист отказа да поднови своя договор с Пари Сен Жермен. Контрактът му изтича в края на сезона и от 1 юли 2019 година той ще се превърне в свободен агент.

Френският национал ще може да води преговори с други отбори и да сключи предварителен договор от 1 януари 2019 година.

Според информацията, Рабио е впечатлен от спортния проект, който му предлага Барселона, а също така и от финансовата оферта, която неминуемо ще включва и бонус при подписването на договора.

Рабио и неговата майка, която му е и агент са в постоянен контакт със спортния директор на Барселона Ерик Абидал, както и с генералния мениджър на клуба Пеп Сегура. В последните разговори между двете страни, френският футболист е изразил желание да премине на „Камп Ноу“ от следващото лято и е дал своето принципно съгласие.

23-годишният футболист е съблазнен от предложението на Барселона и вярва, че ще направи крачка напред в своята кариера. Това дава известно спокойствие, макар и не съвсем, на преговарящите от страна на Барселона. Те вярват в думите на играча и неговата майка, с който са в постоянен контакт. Не случайно именно Абидал и Сегура преди няколко месеца лично пътуваха до Париж, за да се срещнат с Рабио и агента му.

Ерик Абидал има основна роля в това Рабио да не поднови своя договор с Пари Сен Жермен. Халфът отхвърли четири оферти от френския шампион.

Факт е, че Барселона все още няма предварително подписано споразумение с Рабио. Двете страни все още не са достигнали до този етап. Първо, защото законно каталунците и играчът нямат право да слагат подписи под договор преди 1 януари, шест месеца преди края на договора на халфа с Пари Сен Жермен. И второ, защото футболистът е взел решение да не води никакви преговори на този етап и е изцяло фокусиран върху представянето си на терена.

В Барселона са изключително предпазливи относно Рабио, тъй като са наясно, че президентът на ПСЖ Насер Ал-Келайфи не иска да изпусне халфа, а още повече без пари.

Освен това Ал-Келайфи не иска Рабио да преминава в Барселона. Между ПСЖ и каталунския клуб има открита вражда.

Друга причина, която прави ръководните фактори в Барселона по-предпазливи са последните преживявания на клуба. Каталунците бяха много близо до привличането на Антоан Гризман, но французинът в последния момент се отметна от думата си и реши да остане в Атлетико Мадрид.

Барселона има горчив опит и с Дани Себайос. Играчът бе казал лично на президента на каталунците Хосеп Мария Бартомеу, че иска да заиграе на „Камп Ноу“, но Реал Мадрид вдигна офертата за него и Реал Бетис го продаде на клуба от испанската столица.

Интересът на Барселона към Рабио е от няколко сезона. Каталунците дори искаха халфът да бъде включен в сделката за Неймар, но Ал-Келайфи категорично отхвърли подобна възможност.