Английският вицешампион Арсенал се интересува от голмайстора на Наполи Виктор Осимен от Наполи. Нигерийският нападател отдавна е свързван с Челси, но „артилеристите“ са тези, които вече предприемат конкретни ходове да го привлекат в Лондон.

Осимен отбеляза 76 гола в 133 мача за Наполи, откакто се присъедини от Лил през юли 2020-а година и помогна на клуба да спечели първата си титла в Серия А от над три десетилетия.

Нуждата на Арсенал от типичен номер „9“ е добре документирана и не трябва да е изненада, че те са един от многото отбори, които имат интерес към Осимен. Трансферният специалист Джанлука Ди Марцио съобщава, че клубът е в контакт с нападателя, който Моуриньо оприличи наскоро на Дидие Дрогба.

Според Ди Марцио, въпреки всичко това, Арсенал все още не започнал конкретни преговори с Наполи. От друга страна, нигерийският нападател е един от приоритетите на Пари Сен Жермен и френският първенец, може би, е единственият европейски отбор, който е реална дестинация за Осимен. Смята се, че неаполитанци изискват да бъде платена откупната клауза на нигериеца в размер на 130 милиона евро.