Отборът на Барселона се надява да сключи бартерна сделка за звездата на ПСЖ Неймар. Има голяма вероятност лятното скъпо попълнение на „каталунците“ Антоан Гризман да се присъедини към парижани това лято. Каталунският клуб е готов да пусне Гриземан след само един сезон, за да помогне за финансирането на приоритетните подписи на Неймар и нападателя на Интер Лаутаро Мартинес, тъй като финансовата криза, породена от коронавирусните, вече се отрази на отбора.

Твърди се, че те оценяват национала на Франция на 88 милиона британски лири (100 милиона евро) и ще искат да го продадат на друг клуб, ако нито играчът, нито ПСЖ, които според информациите оценяват Неймар на 135 милиона лири (150 милиона евро), нямат интерес към подобна сделка.

Но тези трансферите биха излези доста скъпо, като изглежда все по-малко вероятно това да се сулчи, тъй като дори най-богатите клубове в Европа отчитат големи загуби на фона на пандемията.

Капитанът на Барса Лионел Меси обяви миналата седмица, че той и неговите съотборници са се съгласили да предприемат намаление със 70 процента на заплатите, за да помогнат за осигуряване на финансовата стабилност в клуба.