Лионел Меси оглавява списъка със свободни агенти, които Барселона се стреми да привлече, тъй като иска да се подсили преди началото на следващия сезон. Въпреки спечелването на Ла Лига тази година, каталунците остават във финансови затруднения, така че трябва да запазят разходите си ниски.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

Daily Mail пише, че Меси, който има договор до края на сезона с Пари Сен Жермен, защитникът на Атлетик Билбао - Иниго Мартинес, както и полузащитникът Илкай Гюндоган от Манчестър Сити са тримата играчи, които могат да акостират на „Камп Ноу“ без пари. Смята се, че това са футболистите, около които Барселона иска да изгради лятната си селекция – една легенда и двама играчи на топ ниво, които да подобрят качеството на отбора.

Клубът трябва да компенсира дефицит от 200 милиона евро, за да се движи със свобода на трансферния пазар, освободен от оковите на правилото за 40 процента в Ла Лига, което иначе ще задължи Барселона да похарчи едва 40 милиона евро от всеки 100 милиона, които успеят да спечелят чрез увеличаване на приходите или намаляване на разходите.