Суперзвездата на Барселона - Лионел Меси, е реална опция за Барселона за идното лято, като операцията по завръщането на бившия капитан на клуба вече напредва, твърди CatalunyaRadio.

Меси напусна Барса през лятото на 2021-а година, след като клубът не успя да поднови договора му поради тежкото си финансово състояние. 35-годишният футболист подписа с ПСЖ двугодишен договор с опция за удължаването му с допълнителни дванадесет месеца. В момента се водят разговори между парижани и аржентинеца именно по подновяването на контракта, но последните информации сочат, че световният шампион се замисля сериозно дали да остане във френската столица.

Наред с това, слуховете за възможно завръщане в Барселона се увеличават ежедневно, тъй като седемкратният носител на „Златната топка“ иска да остане в Европа, което означава, че опциите за трансфер в американската МЛС, завръщане в Аржентина или преминаване в отбор от Близкия изток, не стоят на дневен ред през него. Някои медии дори предполагат, че Меси е поставил като приоритет пред себе си завръщането в Барса, въпреки че на този етап единствената конкретна оферта, която има пред себе си, е тази на ПСЖ. 

Иначе каталунците мечтаят да върнат своята легенда за един последен танц. Финансите на клуба обаче продължават да са големият проблем, тъй като „Блауграна“ трябва да намали бюджета си  за заплати, преди да могат да мислят за нови попълнения.

Смята се, че отношенията между клуба и лагера на Меси също са се влошили след напускането му, но постепенно се подобряват. Допълва се, че ако президентът Жоан Лапорта положи усилия, Меси ще бъде готов да се върне в клуба. От изданието допълват, че Бълхата вече е помолил баща си – Хорхе, да се срещне лично с Лапорта относно сложната операция по завръщането му.