Стана ясно, че бащата на Неймар е бил в Торино, за да се среща с шефовете на Ювентус. Информацията бе разкрита от испанското издание Mundo Deportivo, което обяснява, че бащата и агент на бразилеца търси големи клубове в Европа, които да закупят сина му. Италианските медии пък потвърждават, че е имало среща между Фабио Паратичи – спортният директор на Юве, и бащата на Ней.

Журналистът Паоло Паганини потвърди информациите на Mundo, като няма детайли къде и кога точно се е провела сбирката. Все пак няма и потвърждение за официални преговори за трансфер, след като Юве закупи Матайс де Лихт за 85 милиона евро, а също така даде големи заплати на свободните агенти – Адриен Рабио и Аарън Рамзи.

Все пак от Ювентус не биха отказали да вземат Неймар на „Алианц Стейдиъм”, но само ако има разбиране от футболиста да влезе в определени граници на заплата.

Близко до Ювентус журналисти, както и фенове, пък вече кроят планове какъв супер отбор може да стане италианския шампион, ако Неймар акостира в Торино.