Борусия Дортмунд проявява интерес към звездата на Пари Сен Жермен Единсон Кавани. "Don Balon" информира, че уругваецът има желание да прекара последните си години в професионалния футбол в първенство от по-висока категория спрямо френската Лига 1.

Това негово желание е било сведено до знанието на доста отбори от Испания, Германия и Италия като моментално са се появили и три кандидата за неговия подпис.

Най-големият сред тях е Реал Мадрид, който при желание със сигурност ще бъде фаворит за подписа му. Проблемите там обаче са два - Флорентино Перес не е готов да извади повече от 40 милиона евро, а в същото време треньорът Зинедин Зидан не е убеден, дали уругваецът ще пасне в отбора му.

В същото време шефовете на Борусия са готови да се бръкнат надълбоко за голаджията и да извадят желанието от парижани 60 милиона.

Третият кандидат е бившият отбор на Кавани Наполи, където нападателят игра между 2010 и 2013.

Това не е първият път, в който Кавани намеква, че иска промяна на клубната принадлежност. Той играе за ПСЖ от 2013-а, но не се чувства щастлив, че стои в сянката на суперзвездите Неймар и Килиан Мбапе.