Отборът на Челси е готов да се включи в борбата за подписа на звездата на Интер Лаутаро Мартинес през летния трансферен прозорец, информират в Испания. 22-годишният Мартинес пристигна на „Джузепе Меаца“ от аржентинския Расинг през лятото на 2018 година, като оттогава отбеляза 25 гола в 66 участия във всички турнири и привлече интереса от много елитни клубове в Европа.

Президентът на Барселона Жозеп Мария Бартомеу проведе поредица от срещи с служители на клуба през зимата, където беше решено, че ще се опитатат да подипшат преди началото на сезон 2020/21 година с Мартинес и суперзвездата на ПСЖ Неймар. „Sport“ обаче твърди, че Челси и Манчестър Сити ще са сериозна конкуренция на „каталунците“ за Мартинес и са готови да „разбият банката“ за аржентинския национал. Към момента обаче Висшата лига не е приоритет за младия нападател.

Мартинес мечтае да играе заедно с Лионел Меси както на клубно, така и на международно ниво и предпочита да премине в Барса. Нападателят има клауза за освобождаване в размер на 111 милиона евро (100 милиона паунда) в своя договор, която може да бъда задействана през първата половина на юли.

Изданието твърди, че „каталунците“ ще се опитат да свалят тази цена, като ще предложат и Артуро Видал в сделката. Докато Барса иска да привлече Мартинес пред Неймар, лидерите на Ла Лига, в идеалния случай, ще опитат да подпишат и с двамата играчи до края на лятото.