Бележитият италиански нападател от близкото минало Паоло Ди Канио беше особено остър в думите си по адрес на новото попълнение на Пари Сен Жермен – Мауро Икарди. Ди Канио, който винаги е имал уклон към противоречията, заяви, че аржентинецът е неспособен да играе като модерен нападател и е отишъл в „естествения дом за всички недисциплинирани играчи”.

Италианецът беше доста директен в своето интервю пред „Ил Матино”, в което обсъди защо Наполи и треньор като Карло Анчелоти са се отказали от варианта да привлекат разжалвания капитан на Интер. „Защо Анчелоти да иска някого като Икарди в Наполи? Човек, който не е способен да се извини на съотборниците си за думите на своята жена-агент? Освен това Маурито вкарва голове само след центрирания от аутлинията”, заяви Ди Канио.

„Не съм ни най-малко изненадан, че отиде в ПСЖ – там е естественият дом за всички недисциплинирани играчи”, добави някогашния голаджия.

26-годишният Икарди се присъедини към френския шампион под наем с опция за откупуване в края на настоящия сезон 2019/2020.