Опорният полузащитник на Евертън Идриса Гей хвърли малко повече светлина около провалилия се негов трансфер в Пари Сен Жермен. 29-годишният футболист разкри, че много е искал да приеме тази „златна възможност”, но тя отлетяла заради действията на английския тим.

През януари френският шампион беше твърдо решен да привлече вътрешен халф заради проблемната ситуация на Адриен Рабио. Името на Гей се появи за кратко на хоризонта, поради което мнозина счетоха, че по-скоро става въпрос за спекулация.

От думите на сенегалеца става ясно, че оферта наистина е имало. Проблемът обаче бил в тоталното нежелание на Евертън да се лиши от ключов играч като него. Африканецът акостира на „Гудисън Парк” през лятото на 2016 година, а оттогава досега навъртя респектиращите 83 шампионатни срещи, чрез които си изгради реномето на един от най-качествените дефанзивни полузащитници във Висшата лига.

„Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи ми писа в мига, когато те изпратиха оферта до Евертън”, сподели Гей.

„Клубът обаче моментално наби спирачки. Аз натиснах. Казах, че искам да се възползвам от тази златна възможност да отида в Париж. Щеше да е огромно предизвикателство, още повече на възрастта ми от 29 години”, добави играчът.

Според „Скай Спортс” офертите до Евертън всъщност са били две – първата за 21,5 милиона паунда, а втората – за 26,2 милиона паунда. И подадената от играча молба за трансфер обаче не променила мнението на шефовете и така Гей остава част от „карамелите”.

В същото време ПСЖ се уреди с нов вътрешен халф, заплащайки около 40 милиона евро за Леандро Паредес от Зенит Санкт Петербург.