Студената война между президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и вече бившия играч на клуба Неймар очевидно ще продължи още доста дълго време. При последната си публична проява клубният бос категорично отрече вероятността да приеме бразилския нападател обратно след трансфера му в Пари Сен Жермен. Бартомеу беше категоричен, че Усман Дембеле е много по-добър футболист от Неймар.

27-годишният южноамериканец напусна „Камп Ноу” срещу рекордните в историята на футбола 222 милиона евро през август 2017 година. В отговор на това каталунците използваха солидна част от тази сума, за да привлекат Усман Дембеле от Борусия Дортмунд.

„Не е възможно за бразилеца да се върне, защото имаме друг спортен проект с Дембеле и Филипе Коутиньо”, категоричен беше Бартомеу.

„Ние сме щастливи от това, с което разполагаме. Дембеле е на много по-високо равнище от Неймар. А също така е добър професионалист.”

„Той е млад и дойде в голям клуб. Не е лесно, но той вече се адаптира. Усман е много по-добър футболист от Неймар”, заяви Бартомеу.