Килиан Мбапе е договорил персоналните си условия с Реал Мадрид и би трябвало да стане футболист на испанския гранд през идното лято или най-далеч – през 2021-а година. Нападателят на Пари Сен Жермен е голяма цел за 13-кратния европейски клубен шампион, който го преследва в последните години, а журналистът от Иберийския полуостров – Ориол Доменек, потвърди, че сделката ще стане факт много скоро.

„От няколко различни страни вече знам, че контактите са факт, а Реал е много близо да затвори тази сделка. Кога ще пристигне Мбапе в Реал? Това е единствената въпросителна, но единият вариант е идното лято, ако ли не, то това на 2021-а година ще е играч на Реал”, каза Доменек.

Треньорът на „лос бланкос” Зинедин Зидан е голям фен на играта, представяна от 21-годишния футболист и никога не го е крил пред широката публика. Говорейки за своя сънародник през ноември, французинът каза: „Знаете, че го познавам от много време. Влюбен съм в играта му, както и какъв човек е”, тогава назова Зизу.

Мбапе има 14 гола в 16 мача за ПСЖ през сезона, но в последните дни се твърди, че има сериозни разминавания с наставника Томас Тухел. В съботния ден той реагира остро на смяната си в дуела с Монпелие.

ПСЖ водеше с 5:0 на „Парк де Пренс”, а Мбапе бе заменен в 69-ата минута, за да влезе Мауро Икарди. Въпреки опитите от Тухел да обясни ситуацията с играча, то световният шампион с Франция бе в много гневно настроение. Бившият играч на Монако имаше разпра с германския треньор и в мач през декември.