Звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд би могъл да откаже на Реал Мадрид, като по този начин ще даде шанс на Манчестър Юнайтед да го привлече. „Marca“ твърди, че 21-годишният нападател има устно споразумение с „вестфалци“, което ще позволи на норвежеца да се присъедини към Реал в края на сезона.

В същото време обаче „Лос бланкос“ се очаква да привлекат и Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен, който почти сигурно няма да поднови договора си, което означава, че може да премине на „Сантиаго Бернабеу“ като свободен агент.

Испанското издание пише, че все още не е решено дали Халанд ще приеме присъствието на Мбапе в Реал, като нападателят иска да бъде футболистът, около когото ще се гради играта на отбора, ако напусне Дортмунд.

Ако Реал подпише с Мбапе, то Халанд би могъл да се откаже от идеята да се присъедини към „кралете“, което ще увеличи шансовете на Ман Юнайтед. Мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер познава отлично качествата на своя сънародник, след като двамата имаха общ престой в тима на Мьолде.

Ман Юнайтед обаче ще има сериозна конкуренция в битката за Халанд, тъй като ПСЖ, евентуално, ще търси заместник на Мбапе, докато от Ман Сити са набелязали норвежеца за наследник на Серхио Агуеро.

Халанд и Мбапе са считани от мнозина специалисти за наследници на световните суперзвезди Лионел Меси и Кристиано Роналдо.