Тимът на Манчестър Юнайтед изразява интерес да подпише с капитана на Арсенал Пиер-Емерик Обамеанг това лято и се смята, че нападателят може да бъде привлечен „само“ за 35 милиона паунда. Обемеанг се утвърди като един от най-резултатните голмайстори в Европа през последното десетилетие, първо процъфтявайки в Борусия Дортмунд, а сега и в Арсенал. След като отбеляза внушителните 141 гола в 213 изяви за Дортмунд, Обемеанг се присъедини към Арсенал през 2017 година и вече отбеляза 61 гола за клуба от Висшата лига. Националът на Габон е готов да счупи рекорда за най-бързият играч, който да достигне 50 гола в първенството за клуба.

Договорът на Обемеанг изтича през лятото на 2021 година, а от „Sun“ твърдят, че Арсенал се е примирил с факта, че нападателят няма да подпише нов контракт. Раул Санлехи и техническият директор Еду са отчаяно се надяват Обемеанг да сложи подпса под новото споразумение, но 30-годишният футболист е непреклонен, тъй като иска да играе в Шампионска лига през следващия сезон. „Артилеристите“ бяха елиминирани от Лига Европа миналия месец и в момента са едва девети във Висшата лига, на осем точки от четвърто класирания към момента Челси.

Тъй като бъдещето на Обемеанг остава неясно се твърди, че съперникът на Арсенал във Висшата лига - Манчестър Юнайтед ще се възползва от ситуацията през лятото. „Червените дяволи“ могат да изберат да подпишат за постоянно и с Одион Игало, но Аубемеанг се очертава като идеална алтернатива.

Британското издание твърди още, че Барселона и Пари Сен Жермен също се интересуват от габонският нападател и смятат, че той може да бъде продаден за около 35 милиона паунда.

Говорейки тази седмица, вратарят на Арсенал Бернд Лено настоя, че е вярва, че Обемеанг ще остане в отбора, въпреки спекулациите за бъдещето му. На въпрос дали Арсенал ще привлече нови играчи това лято, Лено отговори:

„Не съм сигурен, зависи кой ще напусне и кой ще остане. Не знам. Мисля, че зависи дали Обамеянг ще подпише нов договор или ще напусне. Не знам какво ще правят. Но ако той напусне, разбира се, ще имаме нужда от нов играч. Но мисля, че той ще остане", сподели немският страж.