Ръководството на Ювентус е отправило предложение до колегите си от Пари Сен Жермен за бартерна сделка, при която към Торино трябва да поеме Неймар да Силва, а в замяна французите могат да очакват Пауло Дибала.

Новината е на бразилското издание „Глобоешпорте”, според което тази вечер е била първата от преговорите между двата клуба. Не е тайна, че Дибала представлява интересен вариант пред ПСЖ. 25-годишният играч отказа да премине в Манчестър Юнайтед, а след това пропадна и трансферът му в Тотнъм. И двете сделки се провалиха главно заради проблемите около имиджовите му права и исканията за заплата. В Италия обаче битува слухът, че Дибала бил готов да напусне Торино единствено заради ПСЖ.

Неймар, от друга страна, отчаяно иска да напусне френския гранд, като дори президентът Насер Ал-Хелайфи публично заяви, че всеки, който не желае да бъде част от ПСЖ, трябва да си тръгне на мига. На този етап обаче преговорите с Барселона и Реал Мадрид удрят на камък.

Трансферният прозорец за Италия, Франция и Испания затваря на 2 септември, което дава достатъчно време на Юве и ПСЖ да изчистят всички детайли. Ако Юве успее в начинанието си, в рамките на 2 поредни години ще е успял да привлече и Кристиано Роналдо, и Неймар в редиците си.

През лятото на 2017 година ПСЖ закупи Неймар от Барселона, след като активира освобождаващата му клауза, чиято стойност беше 222 милиона евро.