Бъдещето на суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо продължава да бъде неясно. В последните седмици много упорито се спекулира, че португалецът има силното желание да напусне „биаконерите“ след края на сезона, след като не е доволен от обстановката в клуба. Той демонстрира това отново след победата с 3:1 над Дженоа през уикенда.

От ръководството на шампионите обаче вече заявиха, че Роналдо попада в плановете им и за следващия сезон, който е последен от настоящия му договор.  

Смята се, че приоритетът на португалеца е да се завърне в Реал Мадрид, но мадридският клуб е по-фокусиран върху другите си трансферни цели, които са Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен и Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд.

Преди няколко дни се появиха информации, че Манчестър Юнайтед също проявява сериозен интерес към нападателя на Ювентус, какато и френският шампион Пари Сен Жермен.

В същото време обаче „AS“ пише, че „биаконерите“ може да сключат интересна сделка именно с парижани. Според изданието от Ювентус са готови да пуснат 36-годишния Роналдо, но в замяна ще поискат двама играчи на парижани. Смята се, че става дума за двама от нападателите на отбора - Мауро Икарди и Мойс Кийн. Вторият играе като преотстъпен до края на сезона от английския Евертън, но в споразумението с парижани няма клауза за откупуване. 

В 27 мача от Серия А през този сезон Роналдо е вкарал 25 гола и води в листата на голмайсторите в Калчото.