Капитанът на Пари Сен Жермен Тиаго Силва отправи публичен апел до своя съотборник Неймар да Силва в опит да го разубеди от намерението да напусне клуба. Защитникът призна, че вече имал подобен личен разговор със най-скъпия футболист в историята.

26-годишният Неймар до този момент няма записан официален мач за ПСЖ през настоящия сезон, а и се присъедини по-късно към лятната подготовка въпреки изричното желание на клуба да го стори в обявения за старт на предсезонните тренировки ден. Очевидно е, че острието се опитва да форсира своята продажба само 2 години след преминаването си във френския гранд срещу умопомрачителните 222 милиона евро.

„Разбира се, че Неймар ни липсва”, коментира Силва. „Надявам се накрая той да остане с нас, защото е невероятен човек, незаменим футболист за този отбор. Ние обаче трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи до края на трансферния прозорец.”

„Не мога да дам отговор дали той ще си тръгне, но усещам, че може и да остане. Неймар е ключов играч за този тим и той решава дали е щастлив да остане или не. Няма нужда да говорим за тези неща, винаги е сложно заради редица фактори. Ние двамата опитахме да поговорим малко на тази тема.”

„Трудно е да навлизаме в подобна материя. Всичко е между него и клуба. Трябва да почакаме до самия край и да видим какво ще реши той. Надявам се в крайна сметка да остане. Така бихме били много по-силни”, допълни Тиаго Силва.