Сагата с бъдещето на Килиан Мбапе ще навлезе в решаващата си фаза в следващите няколко дни, пише „AS“. Очаква се французинът да се завърне на базата на Пари Сен Жермен в четвъртък, за да започне тренировки, въпреки че три пъти отказва да поднови договора си с парижани.

В последните дни се заговори, че нападателят е решил да не подновява договора си с ПСЖ. Той е съобщил, че е готов да остане на „Парк де Пренс“ и през следващия сезон, но ще напусне клуба като свободен агент след 12 месеца, когато изтича контрактът му.

В същото време от Реал Мадрид, който е считан за фаворит за подписа а френския национал, се очаква да предприемат действия в този решаващ момент, като изчакват да научат позицията на Мбапе за своето бъдеще.

От ПСЖ пък правят всичко възможно да го задържат. Тимът вече привлече играчи като Джанлудижи Донарума, Джорджиньо Вайналдум, Серхио Рамос и Ашраф Хакими, като и съотборникът на Мбапе в националния отбор Пол Погба също е свързван с премиване във френската столица. Също така от клуба да готови да изкушат нападателя и с много висока заплатата, като по този начин ще получава колкото другата звезда в тима Неймар.