Според френския вестник „Le Parisien“, Килиан Мбапе може да разкрие къде ще играе следващия сезон през втората половина на месец юни. Нападателят ще вземе участие в мачовете на националния отбор на Франция следващия месец, но не се очаква да разкрие къде ще играе през следващия сезон преди това.

Договорът на Мбапе с Пари Сен Жермен изтича след по-малко от два месеца и той все още не е дал никакви намеци какво ще бъде бъдещето му. Най-близките хора до нападателя обаче са заявили пред „L’Équipe“, че в момента той е по-близо до това да се присъедини към Реал Мадрид, отколкото да остане и да подпише нов договор с ПСЖ.

Във Франция продължават да съобщават, че ПСЖ и обкръжението на играча са близо до постигането на споразумение за удължаването на договора му за нови две години през последните седмици.

„Le Parisien“ съобщава, че той няма намерение да обявява решението си на церемонията на 15 май, на която ще бъдат наградени най-добрите играчи в Лига 1 за кампанията 2021/2022.

ПСЖ играе последния си мач за сезона срещу Метц на „Парк де Пренс“ на 21 май и Мбапе няма да е обявил решението си дотогава. Той предпочита да изчака до втората половина на юни, за да вземе окончателното си решение, когато приключи с ангажиментите си в Лигата на нациите с екипа на „петлите“.

ПСЖ все още прави всичко възможно, за да го убеди да удължи престоя при шампионите, предлагайки му астрономическа заплата, както и да го превърне в лице на клуба. Засега обаче Мбапе мълчи за бъдещето си, но всичко може да бъде разкрито следващия месец.