Бразилският полузащитник Филипе Коутиньо държи най-висока цена сред футболистите, които са преотстъпени. Обикновено се смята, че под наем в други отбори отиват ненужни футболисти, както и младоци, които се нуждаят от игрова практика. Филипе Коутиньо играе под наем от Барселона в Байерн Мюнхен, след като не успя да се наложи при каталунците след пристигането от Ливърпул.

Алгоритъмът на статистическия институт CIES Football Observatory оценява актуалната му стойност за момента на 96.5 милиона евро, което е по-ниско от договорената откупна клауза между Байерн и Барселона, фиксирана в договора на 120 милиона евро.
Четирима други играчи се нареждат зад бразилския футболист и са оценени над 50 милиона евро. Дани Себайос, който играе под наем от Реал Мадрид в Арсенал, е втори в класацията с оценка от 65.7 милиона. Следват Мартин Йодегаард, изпратен от Реал Мадрид в Реал Сосиедад с оценка от 57-3 милиона, и Хари Уилсън в Борнемут от Ливърпул и стойност от 54.0 милиона евро.

Петият и последен с оценка над 50 милиона евро е аржентинският таран Maурo Икарди, който е под наем в Пари Сен Жермен от Интер Милано с конкретна стойност 50.8 милиона.

По отношение на Стефано Сенси и Дуван Сапата, които са веднага след топ 5, техните откупуващи клаузи са значително по-ниски от актуалната им прогнозна цена.

Най-много футболисти в топ 10 на тази класация има Реал Мадрид. Освен споменатите Себайос и Йодегаард, третият е Ашраф Хакими, който играе в Борусия Дортмунд, и заема 8-ото място./БТА