Бележитият футболист на Барселона – Франсиско „Лобо” Караско, беше достатъчно красноречив в реакцията си срещу възможното завръщане на Неймар в отбора. Някогашното крило заяви, че не желае да вижда бразилеца с екипа на „блаугранас” дори и последният да дойде молещ на колене за втори шанс.

Преди две години Неймар изгори доста мостове зад гърба си, след като прие да премине в Пари Сен Жермен, който се възползва от абсурдно високата освобождаваща клауза на стойност 222 милиони евро. Сделката беше много зле приета и от президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу, който на няколко пъти след това беше категоричен, че вратите на „Камп Ноу” вече са затворени за бразилеца.

Очевидно и двете страни са готови да направят компромис и да стартират на чисто. В очите на Лобо Караско, а сигурно и на немалка част от феновете на Барселона, ситуацията никога няма да бъде същата. „Не бих простил на Неймар дори да върви на колене до „Камп Ноу”, беше една от култовите реплики в тирадата на испанеца, който има 11 сезона за каталунците и над 350 мача. Според него Антоан Гризман от Атлетико Мадрид трябва да бъде основната цел на Барселона за лятото, тъй като французинът е много по-гладен за трофеи в сравнение с Неймар.